Dataleverandøren med allsidig kompetanse

i Indre Østfold

Support

TeamViewer

IP-adresse

ipadresse.no

myip.com

PDFPrintE-mail

Sikkerhet og beskyttelse

De fleste kjenner kanskje de mest elementære sikkerhetsreglene når det gjelder Internett og bruk av datamaskin. Vi tar likevel med noen punkter som vi mener er viktige.

  • Benytt en oppdatert virusbeskyttelse. Vi stiller som krav for å kunne koble seg til IK-nett av dette er på plass. En maskin i nettverket som blir infisert vil lett kunne spre virus videre, og vi risikerer at hele nettverket vårt blir stengt. Vi vil umiddelbart stenge for brukere som sprer virus. Gjenåpning av tilgang koster en månedsleie!
  • Hold datamaskinen oppdatert. Programleverandørene sender til stadighet ut oppdateringer som gjør systemene sikrere. Installer disse oppdateringene!
  • Hold datamaskinen ryddig. Ved besøk på enkelte nettsider kan det - uten at det er mulig å merke det, bli installert programvare som enten viser annonser, viser uønskede nettsider eller endog overvåker hva som skjer på maskinen. Vi kan sjekke maskinen for slik programvare for en beskjeden kostnad. Ta kontakt.
  • Unngå besøk på mistenkelige nettsider.
  • Vær forsiktig med e-post. Unngå å åpne / lese meldinger med ukjent avsender eller der emnet virker merkelig. Benytt om mulig en e-postleser som viser kun ren tekst.
  • Beskytt datautstyret mot overspenning. Tordenvær i nærheten vil lett kunne skade både datamaskinen og utstyret som benyttes for bredbåndstilgang. Det kan derfor være lønnsomt å benytte en avbruddsfri strømforsyning. Denne har også en god overspenningsbeskyttelse.